Аугсбург победи Майнц с 2:0 в мач от 31-ия кръг на Бундеслига. и по този начин баварците усложниха ситуацията на днешния си съперник, който остава сериозно замесен в борбата за оцеляване.

Само че на „WWK Arena” гостите от Майнц нямаха никакви аргументи и само късметът и добрите вратарски изяви на Рене Адлер ги спасиха от доста по-сериозна загуба.

Капитанът Алфред Финбогасон бе над всички в двубоя, подавайки за първия и реализирайки втория гол за успеха.

В 29-ата минута исландската звезда на Аугсбург пое топката след бърза контра, великолепно увлече трима играчи на съперника и центрира към Михаел Грегорич, който размина Жан-Филип Гбамин и пусна покрай Адлер.

И през второто полувреме домакините продължиха да бъдат по-добрият отбор на терена, но минималният пасив в края на мача даде надежди на Майнц да се бори за точката. Дори и Рене Адлер се втурна в предни позиции, а  така се стигна до центриране към Финбогасон, който реализира в опразнената врата.

В класирането Аугсбург е на 11-о място с 40 точки, а Майнц е 15-и с 30. Толкова има и тимът на Фрайбург, който към момента е на мястото, даващо право на участие в плейаут за оставане в Бундеслигата.