Втородивизионният Майнц 05 сътвори истинска изненада в турнира за Купата на Германия. Скромният отбор победи един от фаворитите в надпреварата Шалке с 1:0 и по този начин отстрани тима от Гелзенкирхен. Майнц пък е първият полуфиналист в турнира.

Пред 20300 хиляди на „Щадион ам Брухвег” домакините играха като равен с равен срещу именития си съперник през целия двубой. Опасности пред двете врати обаче липсваха и двата отбора спокойно отиваха към продължения преди да дойде фаталната за Шалке 88-ма минута.

Тогава Хелер центрира балонно в наказателното поле от центъра на терена. Отбраната на Шалке действа неориентирано и остави топката за Аристиде Банс, който от пет метра безпроблемно вкара единствения гол в мача.

След поредния провал Шалке сериозно застраши участието си в евротурнирите през следващия сезон. „Кралскосините” са едва 8-ми в Бундеслигата и се надяваха на успех в турнира за Купата на Германия, с което да си осигурят евромачове догодина.

Останалите четвъртфиналния сблъсъци в надпреварата са в сряда. От 20 часа играят Волфсбург – Вердер и Хамбургер – Веен, а дербито в този кръг между Байер Леверкузен и Байерн Мюнхен е от 21,30 часа.