Майнц 05 и Хофенхайм завършиха 1:1 в последния мач от 9-ия кръг на Бундеслигата. Домакините са 26-и с 5 точки, докато Синьо-белите са 12-и с 9, но вече пет мача нямат победа.

В крайна сметка ефективният отбор на Майнц трябва да е доволен, тъй като гостите от Хофенхайм превъзхождаха през по-голямата част от мача, особено след почивката, с 1:1.

Десет минути преди края на срещата гостите останаха с 10 души заради червения картон на Денис Гайгер, но не успяха да се възползват от предимството на човек повече.

Домакините откриха в 33-ата минута чрез шведския нападател Робин Куиасон, който се освободи от бранител и с левия крак завърши асистенция на Боетиус.

В 62-ата минута Илхас Бебу изравни за гостите след пробив от дясно и подаване на Райън Сесеньон. Андрей Крамарич стартира атаката от ляво пред наказателното поле, подаде към Сесеньон, който имаше място на около 16-ия метър. Нахлуващият на скорост Бебу получи в петметровото наказателно малко поле и от глезена прати топката в десния ъгъл.

Домакините можеха да стигнат до успеха в 77-ата минута. Нападателят им Матете влезе през двама, последният защитник Адамс беше твърде изостанал, а вратарят паднал на земята. Ударът на Матете обаче отскочи от левия стълб. В противен случай вратарят Оливер Бауман би бил безсилен.