Феликс Магат стана изпълнителен директор на Волфсбург, съобщава германският всекидневник „Велт”. Бившият треньор на Байерн получи цялата власт в отбора на Фолксваген.

В качеството си на абсолютен шеф Магат ще разполага с власт над решенията на треньора и спортния директор. Договорът на специалиста започва на 15 юни 2007 година и приключва на 30 юни 2010. Това съобщиха от ръководството на клуба след тричасово събрание.

Магат в момента е на почивка в Поерто Рико, но се очаква да се завърне на 27-и юни. Тогава той ще посети и тренировката на „вълците”.

Старши треньор на Волфсбург най-вероятно ще бъде Красимир Балъков. Българският специалист е стар приятел на Магат още от годините им в Щутгарт. Преговори се водят обаче не само с Балъков, но и със Сепо Ейхкорн и Волфганг Ролф.

„С Феликс спечелихме една легендарна личност на немския футбол”, заяви председателят на надзорния съвет на Волфсбург – Ханс Дийтер Пьоч. „Той има огромен опит и като мениджър, и като треньор. Може да ни донесе многобройни национални и международни успехи”, каза още 56-годишният Пьоч.