Старши треньорът на Волфсбург Феликс Магат иска да накаже тази вечер бившия си клуб Байерн Мюнхен, когато "вълците" гостуват на "Алианц Арена" в полуфинал на турнира за Купата на Германия.

Увереността в лагера на Волфсбург расте с всеки изминал ден след страхотния старт на втория полусезон, чиято кулминация дойде след прекрасната победа над Вердер като гост през изминалия уикенд. Момчетата на Магат правят втория си най-добър рекорд в Бундеслигата през тази година.

"Трябва да покажем играта, която ни донесе успеха в Бремен. Нашата защита бе организирана и комплектована. Ако повторим това представяне тази вечер, ще бъдем доста труден съперник за побеждаване. Сега сме доста по-хомогенен тим, отколкото преди зимната пауза. В защитния си вал имаме играчи като Рикардо Коща, Александер Мадлунг и Хосуе. Трябва обаче да сме стъпили здраво на земята, защото Байерн е от топ европейска класа. След като те спечелиха първия си мач с Андрелехт с 5:0, се отпуснаха във втория и загубиха, но въпреки това продължават напред. Такива неща се случват когато водиш в Бундеслигата и винаги има вероятност да подцениш съперника си. Ако те загубят от нас тази вечер, това ще бъде голям позор за тях. Разбира се, те искат да отидат на финала в Берлин, защото имат играчи с огромен опит. Но ние можем да погребем всички техни надежди ако ни подценят. Определено мога да кажа, че в Байерн извадиха късмет, че са домакини на този полуфинал", коментира Магат.