Бившият наставник на Байерн Мюнхен Феликс Магат не е убеден, че трансферът на Тиаго Алкантара ще донесе позитиви за европейския клубен шампион.

22-годишният футболист бе обект на няколкомесечни трансферни спекулации, преди да избере офертата на баварците пред тази на Манчестър Юнайтед. Според Магат, който води мюнхенци между 2004 и 2007 година, преминаването на Тиаго може да разбуни духовете в съблекалнята.

„Виждам, че в проблем се превръща фактът, че испански треньор привлича испански футболист“, заяви специалистът. „Пеп ще си има проблеми с него: или някои от съотборниците му ще недоволстват, защото той ще играе във всички мачове, или феновете ще се питат реална ли е цената му, ако треньорът пък не го пуска. Пеп можеше да избегне тази ситуация.“

„Ако Гуардиола неочаквано реши да постави доказани футболисти на непривични постове, те няма да се зарадват особено на решението му и няма да го приемат. Байерн игра по-добре от всякога през миналата година. Не смятам, че има човек, който може да направи този отбор по-силен. Пеп се оказа в затруднение още когато подписа с тима, който спечели всичко през последния сезон. Едва ли е по силите му да направи Байерн по-силен“, завърши Магат.