Нападателят на Германия Лукас Подолски заяви след победата над Англия, че най-важните мачове винаги имат нещо особено.

„Най-важните мачове винаги имат нещо особено. Когато се стигне до фаза на елиминации германците винаги са тук. от началото до края се представихме много добре и напълно заслужено спечелихме. След този мач увереността ни е голяма. Знаем, че трябва да продължим да играем така добре, защото искаме да останем тук до края".

Бастиан Швайнщайгер "Тактиката ни днес беше много добра. Всеки изпълни задачите си на терена. Много добре покривахме пространствата. В средата на терена спечелихме много топки и това ни даде добри шансове да организираме опасни атаки. Разбира се тази победа ни дава допълнително самочувствие преди следващия мач. Най-вероятно ще играем срещу Аржентина, но и Мексико в никакъв случай не са лош отбор".

Месут Йозил: "Много съм горд от отбора. Още от първата минута натиснахме здраво. Видя се, че можем да постигнем всичко, когато работим здраво. Показахме футбол от световна класа. Няма значение кой ще е следващия ни съперник. Ще дадем всичко, за да преминем още един кръг. Нашата мечта е да спечелим титлата, така че трябва да побеждаваме всички".