На нещо рядко срещано станаха свидетели зрителите на мача за купата на Германия между Динамо Дрезден и Хамбургер, завършил 4:1 за домакините. Веднага след двубоя защитникът на гостите Тони Лайстнер се качи на трибуните и потърси саморазправа с фен на съперника -хвана го за фланелката и го блъсна на земята. Само намесата на други запалянковци и стюарди не позволи да се стигне до по-сериозно стълкновение.
30-годишният Лайстнер е от Дрезден и е бивш играч на Динамо. През това лято той премина в Хамбургер от английския КПР. ой обясни, че е бил афектиран от думите на запалянкото, който обиждал семейството му.
 
След инцидента Лайстнер даде интервю за германската телевизия на терена, а през това време от трибуните към него летяха пластмасови чаши с бира.
 
Дрезден е едно от малкото места в Германия, където за момента се допускат зрители на трибуните. Това се дължи на решението на правителството на провинция Саксония, което разреши на стадионите да влизат фенове до запълването на 1/3 от капацитета. Затова и на мача Динамо - Хамбургер имаше 10 000 души.