Бившият германски футболен национал Лотар Матеус се чувства неразбран в своята родина и не може да си обясни защо нито един клуб от Бундеслигата не иска да му даде шанс като треньор, пише в днешния си брой всекидневникът с голям тираж Билд.

„Не знам какво имат срещу мен в Германия. Аз вече съм печелил титли в чужбина, помогнал съм за развитието на млади играчи, но изглежда никой не си дава сметка за това", заяви в интервю за таблоида „Bild” Лотар Матеус, който има 150 мача с фланелката на германския национален отбор и като капитан изведе Бундестима до световната титла през 1990-та година в Италия.

„Може би много от спортно-техническите директори се плашат от моето име и си мислят, че ще останат в сянка, продължи на тази тема Матеус. „Но аз не искам това. И като играч, и като треньор съм играл колективно.”

48-годишният Лотар Матеус е бил старши треньор на Рапид Виена в периода 2001-2002 година, на Партизан Белград, с който стана шампион на Сърбия през 2003 година, след което стана старши треньор на унгарския национален отбор.

Матеус бе 33 дни треньор на бразилския Атлетико Паранаенсе, а след това бе помощник-треньор на Джовани Трапатони в австрийския Ред Бул Залцбург.