Бившият национален селекционер на България Лотар Матеус се надява звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс да премине в Байерн Мюнхен с идеята, че това ще е най-доброто и за футболиста, и за немския футбол.

Отношенията между двата клуба са доста обтегнати в последните няколко сезона, след преминаването на Марио Гьотце и Робърт Левандовски в посока от Дортмунд и Мюнхен.

Матеус смята, че интереса към 25-годишния нападател е напълно нормален. „Важното в случая е той да остане в Бундеслигата“, казва Лотар Матеус. „Жалко ще е, ако той напусне към Испания или Англия“, добави 59-годишният бивш немски национал.

„Ули Хьонес веднъж каза, че е задължение на Байерн да купи всеки национал на Германия. Точно затова бях удивен от продажбата на Тони Кроос и покупката на Шаби Алонсо, който е девет години по-възрастен. Кроос може би е по-добрият избор за бъдещето“, коментира още Матуес.

„Байерн Мюнхен трябва да мисли повече за бъдещо. Освен това трябва да погледне към младите играчи. Ако аз бях начело на Байерн, бих мислил за трансфер на Ройс“, заяви още Лотар Матеус.

„Може би успехите в Дортмунд са по-емоционални. Но в края на краищата, никой не го питат коя титла е по-емоционална. Чиро Имобиле и Адриан Рамос не могат да заменят Робърт Левандовски. Това е ясно. Бях фен на стила на Борусия в последните години, но сега трудно мога да ги сравня. Липсва им увереност. Но никой в Борусия не търси съчувствие“, добави още Матеус.