Германският футболен специалист Лотар Матеус смята, че Бундеслигата трябва да разчита изключително много на Хамбургер и Рафаел ван дер Ваарт. Три победи в три мача и 10:0 голова разлика – това е равносметката за новия супер Байерн от началото на сезона.

Според бившия селекционер на Унгария тимът на Хууб Стевенс и вече скандалният холандски халф са единствената надежда баварците да бъдат спрени. В последните четири мача срещу Байерн Ван дер Ваарт вкарва три пъти.

„Мога да разбера Ули Хьонес, който иска да предпази своите звезди. Треньорът на Вердер Томас Шааф също се ядосваше страшно много на постоянните фаулове срещу Диего. Но все пак трябва да бъдем честни, статистиката показва, че най-често фаулираният футболист не е Франк Рибери”, коментира Матеус в интервю за „Билд”.

„За мен Байерн е абсолютният фаворит за титлата тази година. Най-сериозният конкурент е Шалке 04, а отбори като Франкфурт и Арминия Билефелд няма да се задържат сред първите в класирането”, каза бившият капитан на баварците.

На въпрос, дали мюнхенският тим е непобедим, Матеус заявява: „Отговорът ще даде Хамбургер утре. Те са почти последната надежда на първенството. С една победа футболистите на Стевенс могат да направят Бундеслигата много по-интересна”.

Запитан, за що никога не е бил треньор на отбор от първата дивизия на страната, специалистът отговаря: „Просто не са ми гласували достатъчно голямо доверие. Но моята последна надежда не е Германия. Бернд Шустер също няма шанс тук, а е наставник на Реал Мадрид”.