Атакуващият полузащитник на Шалке 04 Люис Холтби сподели, че с радост би влязъл в ролята на плеймейкър за тима си, която до миналия сезон бе отредена за легендарния Раул Гонсалес Бланко.

Бившият ас на Реал Мадрид приключи 2-годишния си престой на „Фелтинс Арена“ това лято, след като пое към катарския Ал Сад, а капитанът на юношеския национален отбор на Германия няма търпение да го замести.

„Той е сред най-великите футболисти за всички времена и бе наистина важна фигура за клуба“, каза Холтби. „Той вкара и създаде доста голове за нас, но сега трябва да потърсим нов нападател. Имаме нов, млад отбор, който иска да печели трофеи.“

„Що се отнася до мен, аз отчаяно искам да опитам и наподобя това, което той е направил, но няма да е лесно. Говорих с треньора и за мен е опция да играя на неговата позиция, защото беговите ми умения са перфектни за този пост, но нека изчакаме и ще видим“, сподели още Холтби.

„През новия сезон най-вече трябва да се пазим от контузии. След това трябва да се опитаме да победим Байерн, Дортмунд, Леверкузен и всички останали. Трябва да бъдем в топ форма, особено с Шампионската лига в сметките. Мисля, че това ще бъде нашата рецепта по пътя към титлите“, завърши талантливият халф.