В последните дни стана ясно, че немският национал Жером Боатенг окончателно се е разделил с майката на двете си деца, а отгоре на това тя е предявила обвинение във физическо насилие.

Това накара вестник "Билд" да заговори за любовното проклятие на немските национали, които само преди 9 месеца празнуваха в Рио спечелената световна титла със своите половинки.

5 от тези двойки обаче вече не са заедно като освен Боатенг, раздели претърпяха Месут Йозил, Мануел Нойер, Бастиан Швайнщайгер и Рон-Роберт Цийлер.

Манди Капристо и Месут Йозил

източник: Gulliver/Getty Images

Първи повлече крак Йозил, след като на 17 октомври от мениджмънта на приятелката му Манди Капристо обявиха, че тя е сложила край на двегодишната ѝ връзка с футболиста. Причината е, че Йозил открило е свалял бившата приятелка на друг играч, Кристиан Лел, докато е бил с Капристо - факт, който тя не можа да преглътне.

Мануел Нойер и Катрин Гилх

източник: Gulliver/Getty Images

Само седмица по-късно стана ясно, че Мануел Нойер и Катрин Гилх са сложили край на връзката си след 6 години заедно. Поне по информациите решението е взето взаимно.

Бастиан Швайнщайгер и Сара Бранднер

източник: Gulliver/Getty Images

В началото на годината пък Бастиан Швайнщайгер сложи точка на седемгодишната си романтична история с манекенката Сара Бранднер, а причината бе друга жена - тенисистката Ана Иванович.

В края на януари вратарят Рон-Роберт Цийлер се раздели със своята любима Лиза-Мари, с която ги свързваше тригодишна връзка.