Германия трябва да намери начин да спре Андреа Пирло, но в същото време да се придържа към стила си на игра, ако иска да постигне победа в утрешния полуфинален мач срещу Италия на Евро 2012, заяви селекционерът Йоахим Льов.

Льов е категоричен, че Бундестимът ще има трудната задача да се справи с добре организирания тактически съперник, като съществено за успеха ще бъде противодействието на Пирло, който не трябва да получава никаква свобода за действие в средата на терена.

„Италия разполага със солидна защита, но има истинска класа и в нападение в лицето на Касано и Балотели. Пирло обаче е специалният играч. Той е истински диригент на играта на Италия“, каза Льов.

„Нашата задача ще бъде да противодействаме на тези трима играчи, да прекъснем връзките между тях, но в същото време да бъдем достатъчно съзидателни в полузащита. Трябва ние да диктуваме темпото. Ако направим това, можем да победим италианците“, допълни той.

В същото време ключовият полузащитник Бастиан Швайнщайгер обяви, че е напълно възстановен от контузията на глезена и е готов за утрешната среща.

„Здрав съм на 100 процента и очаквам с нетърпение футболната класика Германия - Италия. Вече тренирах два пъти на пълни обороти и се чувствам отлично“, каза Швайнщайгер.