Селекционерът на Германия Йоаким Льов ще бъде награден с нов договор, след като успя да класира Бундестима на полуфиналите на Световното първенство, съобщава немската преса.

50-годишният Льов, който замени Юрген Клинсман на кормилото на Маншафта след края на Мондиал през 2006 година, изведе Германия до финала на Евро 2008, който обаче бе загубен от Испания.

На Световното първенство в Южна Африка историята се повтори и отново след загуба от Испания Бундестима изгуби шансове за титлата и ще се бори за третото място с тима на Уругвай.

Договорът на Льов пък изтече още на 30 юни. Независимо от това, според „Билд” президентът на Германската футболна федерация Тео Цванцигер ще продължи договора на Льов на 30 юли, а това ще се случи на среща на федерацията.

По-рано през тази година отново имаше преговори за продължаването на договора на специалиста, но те пропаднаха, след като финансови несъгласия и желанието на Льов да има повече контрол над отбора до 21 години не позволиха подписването на нов контракт.

Новият договор на Льов, който има най-доброто постижение, което някога е имал селекционер на Германия с 38 победи в 55 мача, ще го остави начело на Бундестима до края на Евро 2012.

На Йоги Льов предстоят и разговори с треньорския му щаб и генералния мениджър Оливер Бирхоф, за да се разбере дали те са доволни от офертата.

Преподписването на Льов пък ще бъде голям удар за техническия директор на германската федерация Матиас Замер, който се споменаваше като евентуален нов наставник на Маншафта, а освен това се противопостави на сегашния селекционер при желанието му за повече контрол на националния отбор до 21 години.

Замер, който изведе младежите на Германия до европейската титла през миналата година, няма добри отношения с Бирхоф и не присъства в Южна Африка по време на Мондиал 2010.