Селекционерът на Германия Йоаким Льов призна, че се притеснява в какво състояние ще се присъединят към националния тим играчите от Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд.

Двата тима, които завършиха втори и първи в Бундеслигата, се изправят един срещу друг във финала за Купата на Германия на 12 април, а на 19-и Байерн се изправя срещу Челси в битката за титлата в Шампионската лига.

Така наставникът няма да има достатъчно време, за да възстанови футболистите до контролата с Израел на 31 май. На 9 юни пък Германия започва и официалното си участие на Евро 2012 със сблъсък срещу Португалия.

„Разбира се, че съм много раздвоен, защото някои от моите играчи може да се присъединят към нас, много разочаровани“, каза Льов „Bild“, визирайки възможните загуби на клубните отбори във финалите.

„Разочарованието си отива, знам, но отнема няколко дни, за да осмислят всичко, а страх от травми естествено има. Ще бъде трудно предизвикателство, така че не може да изключи нищо, но надеждата ми е, че никой да не дойде лошо наранен.“

„Аз също имам само една седмица и половина, за да работя с целия си отбор. Всички са казали, че трябва да живея с тези неясноти като треньор. Нямам друг избор и не се оплаквам“, добави Йоги Льов.