Отказалият се от германския национален отбор по футбол Йенс Леман няма да получи шанс за бенефисен мач за Бундестима срещу Англия, след като остана извън сметките на селекционера Йоахим Льов за приятелската среща, насрочена за 19-и ноември в Берлин.

38-годишният вратар се оттегли от националния отбор след края на Евро 2008, на което Германия взе среброто след загуба с 0:1 от Испания на финала. Преди месец той все пак изрази надеждите си да играе бенефисен мач срещу Англия.

Германската футболна федерация обаче прекрати практиката си за организиране на бенефиси за най-заслужилите играчи. Льов е категоричен, че изключения няма да бъдат правени за никой.

„Трябва да използваме международните мачове за обиграване на младите ни вратари. Щеше да е хубаво Йенс да се завърне с националната фланелка за мача срещу Англия, където игра пет сезона за Арсенал и на Олимпийския стадион, на който ни класира за полуфинал на световно първенство след изпълнение на дузпи срещу Аржентина. Бъдещите ни планове обаче са приоритет”, заяви Льов.

В дългогодишната си кариера Йенс Леман е пазил вратата на германския национален отбор в цели 61 мача.