Селекционерът на Германия Йоаким Льов обяви разширения състав на Бундестима за Световното първенство в ЮАР през лятото. Льов е избрал 27 играча плюс петима перспективни играчи (Зипел, Хумелс, Райнартц, Ройс, Гроскройц).

От 27-те, четирима ще отпаднат непосредствено преди Световното. Петимата перспективни играчи пък нямат шанс да заминат за ЮАР, но ще вземат участие в контролата срещу Малта.

От състава на Льов веднага става ясно, че той залага сериозно на успешното представяне на Байерн, тъй като вика цели седем футболисти от баварския колос. Към сигурните Лам, Швайнщайгер, Клозе, Гомес и Мюлер се присъединяват Ханс-Йорг Бут, който ще е трети вратар, както и бранителят Холгер Бадщубер.

Това със сигурност е добър знак според немските медии. През 1974 година отново в тима на Германия има седем играчи на Байерн, които грабват световната титла.

„Нашият екип е изгледал над 100 мача в Бундеслигата. Затова можем да презентираме състава с добро чувство. Това е резултат на дългогодишни анализи”, заяви Льов.

Извън състава остава Томас Хитцелшпергер, който не може да се наложи и в Лацио. На негово място е взет Денис Аого, който е един от четиримата футболисти на Хамбургер в тима.

Освен капитана Михаел Балак (финал за ФА Къп), през първата седмица на подготовката ще липсват и четиримата от Вердер (Вийзе, Мертезакер, Марин и Йозил), които имат финали за Купата на Германия. Петимата ще се присъединят към лагера в Сицилия на 17 май.

Седемте избраници от Байерн пък имат финал в Шампионската лига на 22 май, заради което ще получат почивка до 26 май.

Именно заради това за първите дни на подготовката са извикани и петимата перспективни играчи, които нямат шанс за Световното, но ще бъдат в състава за мача с Малта на 13 май в Аахен.

Ето и 27-те избраници на Льов, от които ще се изберат 23 за Световното първенство:

Вратари: Мануел Нойер (Шалке), Тим Вийзе (Вердер), Ханс-Йорг Бут (Байерн)

Защитници: Филип Лам (Байерн), Пер Мертезакер (Вердер), Сердар Ташчъ (Щутгарт), Арне Фридрих (Херта), Жером Боатенг (Хамбургер), Холгер Бадщубер (Байерн), Денис Аого (Хамбургер), Андреас Бек (Хофенхайм), Марсел Янсен (Хамбургер), Хайко Вестерман (Шалке)

Халфове: Михаел Балак (Челси), Бастиан Швайнщайгер (Байерн), Сами Кедира (Щутгарт), Месут Йозил (Вердер), Марко Марин (Вердер), Тони Кроос (Леверкузен), Томас Мюлер (Байерн), Кристиан Треш (Щутгарт), Пьотр Троховски (Хамбургер)

Нападатели: Мирослав Клозе (Байерн), Марио Гомес (Байерн), Какау (Щутгарт), Лукаш Подолски (Кьолн), Щефан Кислинг (Леверкузен)