Селекционерът на Германия Йоаким Льов обяви, че се радва от първото място в група D, независимо, че то отрежда тежък осминафинал за Бундестима – срещу Англия. Германците се възстановиха от удара, нанесен им от Сърбия, и спечелиха последната си среща от груповата фаза срещу Гана.

"Видяхте, че нашият млад отбор, в който много играчи за първи път играят на първенство от такъв мащаб, издържа на напрежението. Нашите играчи се държаха добре и вкараха гола на победата в добър момент. Можехме да поведем и по-рано в мача чрез Месут Йозил. Важното е, че победихме и сме първи в нашата група. Това е много важно от гледна точка на придобиване на опит и самочувствие от нашия млад отбор," заяви Льов след успеха.

За предстоящия осминафинал с Англия, той коментира: "Гледах мачовете на Англия. Англичаните имаха трудности в първите два мача, но те се държат като голям отбор, който намира своя ритъм в турнира. Това е отбор, който има невероятни играчи като Джерард, Лампард и Коул. Това е отбор с много опит, с играчи, които са свикнали да играят в Шампионската лига. Много опасен отбор.”

„Рууни досега не се е изявил, но класата му може да избухне във всеки момент. Той ще бъде едно голямо предизвикателство за нашата защита. Мачовете ни с Англия са особени мачове за нашите две нации, срещите между двете страни често влизат в историята," обясни още Йоаким Льов.

Срещата е на 27 юни от 17:00 на „Фрий Стейт”.