Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов смята, че световният шампион Испания остава фаворит за титлата на Европейското първенство.

Бундестимът среща Гърция на четвъртфиналите на 22 юни.

"Първо срещаме гърците и сме концентрирани изцяло върху тази мач. Все още е рано да мислим какво може да се случи след това", каза Льов.

При успех в петък германците може да срещнат Италия на полуфиналите и евентуално защитаващия титлата си Испания в спора за трофея.

"Италия винаги е сред фаворитите. Те играят добре и по-атакуващо в сравнение с Мондиал 2010. Те обаче на този етап не ме интересуват", каза още Льов.

Базата на Германия за Евро 2012 година е в Гданск и Льов използва тази възможност, за да наблюдава на живо два мача на Испания на стадион "Арена Гданск", включително и снощната победа над Хърватия с 1:0, която осигури на иберийците първото място в група "С".

"Не знам дали испанците са в лоша физическа форма. Те обаче са футболисти от световна класа. Хърватия се защитаваше добре, в повечето време с девет души, които рушаха и разбиваха ритъма в играта на съперника", каза Льов.

"Въпреки всичко, те доказаха, че винаги могат да отбележат гол. Андрес Иниеста е невероятен. Испания спечели групата и остава основен фаворит за титлата", допълни той.