Селекционерът на Германия Йоаким Льов изненадващо повика двама футболисти на Хофенхайм за контролата на Бундестима срещу Англия, която е в сряда от 21,45 часа на Олимпийския стадион в Берлин.

Тимът от 3-хилядното градче е шокиращият лидер в Бундеслигата, а новите национали се казват Марвин Компер и Тобиас Вайс, не особено известни имена в немския футбол.

Припомняме, че българският селекционер Пламен Марков пък извика двама футболисти от хита в А група Сливен, като по този начин предизвика оживени дискусии в медиите.

Подобно е и положението в Германия, но за разлика от Марков, немският специалист даде обяснение за своето решение: „Ние наблюдавахме двамата често, те пасват перфектно към профила на отбора. Компер може да играе като централен и ляв защитник, Вайс пък като ляво или дясно крило”.

На въпрос, дали новобранците ще вземат участие в срещата с Англия, Льов отговори: „Това зависи от това, колко бързо ще се интегрират в отбора”.

Марвин Компер е 23-годишен и има 40 мача в Бундеслигата. Той е роден в Тюринген, но баща му е от Гуадалупа. Компер е юноша на Щутгарт, а през януари 2007-ма отива в Борусия Мьонхенгладбах за 250хиляди евро. Там обаче бранителят е твърда резерва.

Тобиас Вайс също е 23-годишен, но има едва 11 мача в Бундеслигата. Първият му професионален договор е с Щутгарт, където няма изигран мач. През 2007-ма Вайс преминава в Хофенхайм за 200 хиляди евро.

Другото ново лице в отбора е 24-годишният ляв бек на Волфсбург Марсел Шефер, чиято повиквателна обаче бе очаквана.

Изненадващо извън състава е звездата на Вердер Бремен Торстен Фрингс: „Важи моментната форма. Виждам, че Торстен физически не е готов на 100%. Но той продължава да има всички възможности”, заяви Льов.

Самият играч също реагира спокойно на новината: „Това важи само за мача с Англия. Треньорът иска да пробва нещо ново, това е най-добре за всички”.

Освен Фрингс за сблъсъка с „трите лъва” заради контузии ще отсъстват Михаел Балак и Филип Лам. Въпреки това триото ще пътува за Берлин, където с шефа на немския футболен съюз Тео Цванцигер и генералния секретар Нийрбах ще дискутират премиите за класиране на Световното първенство.