Националният селекционер на Германия Йоахим Льов заяви в интервю за „Билд”, че е готов да преговаря с Германия футболен съюз за удължаване на договора си до 2010-а година. Както е известно, на немците им е нужен равен в предстоящото гостуване на Ейре, за да си подпечатат и теоретично визата за Швейцария и Австрия.

„По принцип се разбрахме, че ако се класираме за европейското първенство догодина, ще проведем сериозен разговор относно моето бъдеще. Това е желанието на Оливер Бирхоф. Аз обаче съм категоричен, че няма да подпиша договор за още четири години, а само до 2010-а. Според мен е по-добре и за двете страни да не се обвързваме доживот. Не искам да се обременявам с дългогодишен контракт, защото краят на кариерата ми като треньор се вижда”, сподели специалистът.

„Много съм доволен от моите футболисти. Разполагам с добри, млади и талантливи играчи и почти сигурно сме се класирали за първенството на Стария континент. За мен тази работа въпреки всичко е сбъдната мечта. Всеки иска да достигна върха в своята кариера. Не знам каква по-хубава работа може да си представи човек в Германия, освен тази на бундестреньора”, заяви Льов.