След края на сезона световните шампиони от Германия ще изиграят две контролни срещи. На 10 юни в Кьолн Бундестимът ще сеу изправи срещу САЩ, а 3 дни по-късно ще пътува до Португалия за мач с Гибралтар.

За двете срещи селекционерът на Германия Йоги Льов ще се лиши от участието на три от звездите си - Мануел Нойер, Томас Мюлер и Тони Кроос.

Тримата играха постоянно през този сезон и заради това Льов е решил да им спести двата мача и да им даде по-голяма почивка.

"Винаги в миналото съм можел да разчитам на Томас и Томас, двамата имат големи заслуги за ГФС и националния отбор. Те си заслужиха тази пауза. Това решение бе взето с поглед към предстоящия сезон, който ще завърши през лятото на 2016 с Европейското първенство във Франция", сподели Льов.

Относно Нойер, специалистът коментира: "Ману също е пример относно участията. Всеки знае, че той е сред играчите, които винаги искат да играят. Нашият доктор Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт ни информира, че в момента Ману не може да тренира без болки и да играе. Дългият сезон даде своите следи. Нуждаем се от Ману във важните квалификации през есента, дотогава той трябва да е в топ форма."

И докато триото остава у дома, Льов повика Патрик Херман, който направи отличен сезон за Борусия Мьонхенгладбах:

Всички повикани:

Вратари: Вайденфелер, Цийлер

Защитници: Боатенг, Дурм, Хектор, Хумелс, Мустафи, Руди, Рюдигер

Халфове и нападатели: Белараби, Гьотце, Гюндоган, Херман, Кедира, Крамер, Крузе, Йозил, Подолски, Шюрле, Швайнщайгер.