Селекционерът на германския национален отбор Йоахим Льов смята, че доскорошният капитан Михаел Балак все още не е готов да се върне в представителния отбор на страната. Следващата среща на германците е на 9-и февруари в Дортмунд срещу Италия.

Плеймейкърът получи две сериозни контузии през 2010-а година, които го извадиха от Световното първенство през това лято в Южна Африка, но липсата на игрова практика до момента не му дава огромни надежди за завръщане в националния отбор, твърди Льов в интервю за списание Кикер.

"Към момента той не тренира на пълни обороти, а и до 9 февруари има едва четири кръга от първенството на Бундеслигата, така че нямам представа дали ще бъде на ниво. Аз му казах, че ако иска да се върне в националния отбор, трябва да поработи здраво, заяви Льов по повод бившия футболист на Челси- Михаел Балак, който това лято се завърна в Байер (Леверкузен).

След мача с Италия в началото на февруари, германците имат европейска квалификация с Казахстан на 26-и март в Кайзерслаутерн, а четири дни по-късно и контролна среща с Австралия в Мьонхенгладбах.