Лидерът в немската Бундеслига Байер Леверкузен и настоящият шампион Волфсбург не успяха да спечелят мачовете си от 15-тия кръг на първенството.

В Хановер „аспирините” така и не успяха да вкарат гол и мачът завърши при нулево равенство. Точката пък бе първа за отбора на Хановер след смъртта на Роберт Енке.

Волфсбург също завърши наравно 2:2 срещу аутсайдера Фрайбург на своя „Фолксваген Арена”. Мамаду Идрису (19’) и Ивица Банович (51’) на два пъти дори дадоха преднина за гостите, но Бастианс (27’) и Фабиан Джонсън (81’) донесоха точката за шампионите.

Друг от фаворитите за титлата Хамбургер завърши 0:0 в домакинството си на Хофенхайм.

Борусия Дортмунд без контузения Димитър Рангелов победи с 4:0 Нюрнберг след голове на Кевин Гроскройц, Лукас Бариос, Мохамед Зидан и Матс Хумелс.

Щутгарт продължи трагичното си представяне през сезона след 1:1 с Бохум. Ташчи откри за „швабите” в 63-та минута, но минута преди края Фукс донесе равенството за Бохум.

В класирането Леверкузен води с 31 точки и при всички случаи ще остане на върха и след този кръг. Вердер, който в неделя има мач с Кьолн, е втори с 27, колкото има и третият Байерн Мюнхен, следван от Хамбургер и Шалке с по 25 и Хофенхайм и Борусия Дортмунд с по 24.

Всички резултати от кръга в Бундеслигата:

В петък: Байерн – Борусия Мьонхенгладбах 2:1

Борусия Дортмунд – Нюрнберг 4:0

Хамбургер – Хофенхайм 0:0

Хановер – Байер Леверкузен 0:0

Щутгарт – Бохум 1:1

Волфсбург – Фрайбург 2:2

В 19.30: Айтрахт Франкфурт – Майнц

В неделя:

Шалке – Херта

Кьолн - Вердер