Байер Леверкузен нанесе тежък удар на лидера в немската Бундеслига Хофенхайм. „Аспирините” взеха победа с 4:1 като гост, и още утре може да се окаже, че са свалили своя съперник от върха. Тази пета загуба за Хофенхайм означава, че тимът е с 39 точки, а преследвача Байерн Мюнхен е с една по-малко, а тепърва ще играе своя мач от 20-я кръг. Добрата новина за Хофенхайм все пак е, че „баварците” играят срещу третия в класирането Херта, тъй като и берлинчани можеха да задминат есенния шампион в Германия.

Байер Леверкузен започна устремно срещата и още в третата минута Патрик Хелмес откри резултата. Симон Ролфес покачи на 2:0 в 12-та минута, а в края на полувремето гостите вкараха и трети гол, отново чрез Хелмес, което тотално пречупи Хофенхайм. След като се поокопити от бързите голове във вратата си, тимът на домакините започна да организира смислени атаки. Сеяд Салихович върна едно попадение в 31-та минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Рене Адлер срещу Демба Ба.

Наставникът на Хофенхайм Ралф Рангник направи двойна смяна на почивката, като замени нападателите си, но веднага след подновяването на играта Леверкузен нанесе своя последен удар. В 47-та минута един от най-ниските на терена Гонсало Кастро се разписа с глава и оформи както се оказа крайното 4:1 в полза на Байер.

До края на двубоя Леверкузен се стараеше да контролира повече топката и дори създаде повече положения от Хофенхайм. Все още лидерът в Бундеслигата може само да стиска палци за равенство в утрешното дерби между Херта и Байерн Мюнхен.