Отборът на Байер Леверкузен победи тима на Ханза Рощок с 3:0 в мач от 16-я кръг в Бундеслигата и се доближи само на точка от зона Шампионска лига - от третия Хамбургер ШФ.

Симон Ролфес даде аванс на домакините още в четвъртата минута. Паул Фрайер покачи в 55-та минута от дузпа, а Теофанис Гекас оформи класическия резултат в 72-та минута.

Така „аспирините” записаха пета поредна победа и са само на точка от Хамбургер ШФ, на три от Вердер и на пет от лидера Байерн Мюнхен.

Нюрнберг надделя над Херта Берлин с 2:1 и се откъсна от опасната зона. Носителят на купата си осигури победата още през първата част, когато дръпна с 2:0.

Гръцкият национал Ангелос Харистеас откри още в петата минута след подаване на Доминик Райнхардт. Звездан Мисимович покачи на 2:0 в 39-та минута след пас на Пер Клуге.

През втората част столичани успяха на намалят чрез Фабиан Лустенбергер в 65-та минута, като асистент бе Марко Пантелич. В даденото от рефера добавено време Пантелич изпрати топката в мрежата, но голът бе отменен поради засада.

Със спечелените три точки Нюрнберг се изкачи на 14-то място, но все още е твърде близо до изпадащите. Херта пък регистрира трета поредна загуба и се смъкна на 12-то място.