Байер Леверкузен бързо се отърси от негативния старт на 2011 година, и след поражението в предишния кръг, се реваншира с успех с 3:1 като гост на Борусия Мьонхенгладбах, за да излезе отново втори в класирането след издънката на Хановер.

В игра след продължително отсъствие в официален мач от Бундеслигата се завърна звездата на „аспирините” Михаел Балак, който лекуваше травма в коляното.

Балак влезе в игра в 56-та минута, а до този момент Байер вече бе дръпнал с два гола.

Михал Крадлец откри в 37-та минута, а Гонзало Кастро покачи точно преди почивката.

Отново Кастро се разписа и в 73-та минута, а преди това Мартин Щранцл само бе намалил изоставането на един от най-вероятните изпадащи от Бундеслигата.

Първото полувреме бе далеч по-качествено, като след подновяването на играта и двата състава бяха дръпнали малко спирачките, и създадоха далеч по-малко интересни положения на терена.

Михаел Балак зарадва гостите с няколко добри отигравания, и владееше много топката в средата на терена, като бе в основата на една от най-атрактивните атаки на тима през второто полувреме, която обаче Щефан Кислинг не успя да завърши.

След 19-я кръг, Борусия Дортмунд има 47 точки, солидна преднина пред Байер, който е с 36. Третият Хановер е с 34. Борусия Мьонхенгладбах е последен само с 13 спечелени точки, на шест под чертата на изпадащите.