Байер Леверкузен продължава да мечтае за титлата в немската Бундеслига. В мач от 22-рия кръг „аспирините” постигнаха много важна победа с 2:1 над шампиона Волфсбург. По този начин Байер ще остане на върха в класирането поне още една седмица, освен ако Байерн не разгроми Борусия Дортмунд с повече от три гола.

Главният виновник за успеха на Леверкузен се казва Андре Ленц – резервният вратар на Волфсбург, който пази в отсъствието на Диего Беналио. Първо в 48-та минута центриране на Кроос попадна в ръцете на стража на „вълците”, но той я остави да тупне, от което се възползва Щефан Райнартц, който без проблеми вкара за 1:0.

В 68-та минута резултатът бе удвоен след автогол на Ленц. Центриране на Барнета намери Дердийок сам и швейцарецът стреля с глава. Топката среща гредата, след което се удари в крака на Ленц и влезе в собствената му врата. До края на мача шампионите стигнаха единствено за почетен гол на Един Дзеко.

В другото дерби между Щутгарт и Хамбургер в герой се превърна Рууд ван Нистелрой, който с два гола през втората част донесе успеха с 3:1 за „хамбургерите”.

Маркус Берг откри резултата за ХСВ в 15-та минута, но в 55-та Кристиан Треш възстанови равенството. 65-та минута се оказа ключова за Хамбургер. В нея Пьотр Троховски и новото попълнение Ван Нистелрой влязоха в игра на местата на Роберт Теше и Младен Петрич.

Само 10 минути по-късно холандският голаджия вкара първия си гол с екипа на Хамбургер, след като засече перфектно с глава центриране отдясно. След 120 секунди отново Нистелрой бе в прегърдките на своите съотборници. Той оползотвори добра атака  и след отличен пас на Маркус Берг вкара в опразнената врата, за да оформи крайното 3:1 за Хамбургер.

Валери Домовчийски поигра 17 минути за своя Херта, който отново разочарова своите фенове, като завърши 1:1 с Майнц в Берлин. Домо влезе в 73-та минута на мястото на Теофанис Гекас, но за времето си на терена не можа да затрудни вратаря на Майнц.

В другите играни мачове Бохум надигра Хофенхайм с 2:1, а Вердер разгроми Хановер като гост с 5:1.

В класирането първи е Байер Леверкузен с 48 точки, на три пред гранда Байерн, който по-късно играе срещу Борусия Дортмунд. Шалке с трети с 42, следван от Хамбургер с 39. В зоната на изпадащите остават Хановер със 17 точки, Нюрнберг с 16 и Херта с 12.