Байер Леверкузен си върна лидерската позиция в Бундеслигата, след като едно денонощие на върха бе Байерн Мюнхен. В мач от 18-тия кръг на първенството „аспирините” победиха с 4:2 Майнц.

Изненадващо гостите поведоха в резултата след гол на Хоогланд в 8-та минута, но Кадлец, Барнета и Кроос набързо дадоха комфортна преднина на своя отбор до края на първото полувреме.

Бунгерт даде нова надежда за Майнц с гол в 67-та минута, който доведе до лек натиск пред вратата на Байер. Вместо да стигнат до равенство обаче, гостите допуснаха четвърти гол, дело на Ерен Дердийок в края на мача.

Българският национал Валери Домовчийски поигра няколко минути при победата на своя Херта с 3:0 като гост на Хановер. Домо влезе в 86-та минута на мястото на Гекас, като в този момент крайният резултат вече беше оформен след голове на Пишчек, Рафаел и именно Гекас.

Победата бе едва втора за отбора от Берлин, който въпреки трите точки остава на дъното в класирането.

Байер Леверкузен е първи с 38 точки, следван от Байерн с 36, Хамбургер с 34 и Шалке с 34. Тимът от Гелзенкирхен обаче има мач с Нюрнберг в неделя и при победа ще се върне на второто място.

Всички резултата в Бундеслигата:

Айтрахт Франкфурт – Вердер Бремен 1:0

Хамбургер – Фрайбург 2:0

Хановер – Херта 0:3

Байер Леверкузен – Майнц 4:2

Борусия Мьонхенгладбах – Бохум 1:2

От петък: Байерн – Хофенхайм 2:0

В 19.30: Щутгарт – Волфсбург

В неделя:

Кьолн – Борусия Дортмунд

Шалке - Нюрнберг