В мач от 8-ия кръг на Бундеслигата съперникът на Лудогорец в Лига Европа - Леверкузен направи 2:2 с Хановер. Гостите играха в част от двубоя с 10 души, след като Фелипе Мартинс беше изгонен в 57-ата минута за втори жълт картон, след като игра с ръка.

Леверкузен започна добре двубоя и след изпълнение на пряк свободен удар и консултация с ВАР, съдията отсъди дузпа за домакините в 7-ата минута, когато Вендел я пропусна, след като вратарят я спаси. В 25-ата минута Муслия от пряк свободен удар не остави шансове на вратаря на домакините и откри резултата.

Шест минути по-късно отново той пропусна да удвои резултата. В 34-ата минута на срещата Юлиан Бранд съумя да изравни резултата, след като получи добър пас.

През втората част отново Хановер успя да се измъкне в резултата и да поведе с 2:1 в 54-ата минута, когато Фелипе Мартинс се разписа, но само след 3 минути беше изгонен от съдията.

Малко по-късно Кор пропусна да изравни, в крайна сметка домакините изравниха в добавеното време на двубоя, след като Карим Белараби съумя да се разпише след отлична асистенция на Ларс Бендер и да донесе точката за домакините.

След това равенство Леверкузен е на 13-ото място с 8 точки, а Хановер е на 16-ото място с 6.