Байер Леверкузен се класира за финал в турнира за Купата на Германия, след като отстрани втородивизионния Майнц 05. „Аспирините” обаче се нуждаеха от продължения, за да си спечелят място в борбата за трофея, след като редовното време завърши 1:1. След като 90 минути успя да вкара само един гол, Байер наниза цели три в добавените минути за крайното 4:1.

Двубоят бе много интересен, като въпреки големия залог, запази коректния си дух до самия край. Байер доминираше от началото на мача, но добре построеният тим на Майнц не позволяваше на отбора от Леверкузен да създава много голови положения.

Втородивизионният състав бе готов да отговори на натиска на Байер и го правеха много стабилно, като единственото, което липсваше в играта им бе прецизността в атака. Феновете на „LTU Арена” вече се подготвяха за продълженията при нулево реми, когато паднаха двете попадения в срещата.

Резервата Ангелос Харистеас откри в 82-та минута за Байер, но Аристиде Бансе остави Майнц 05 в играта с попадение в 88-та. Още в първото продължение Видал и Ролфес наказаха грешките на Майнц и обезсмислиха втория добавен период. Михал Крадлец оформи крайното 4:1 в 117-та минута и с това окончателно довърши съперника и прати Байер на финал.

Другият финалист ще стане известен след сблъсъка в сряда между Хамбургер и Вердер Бремен.