Роберт Левандовски бе едно от горещите имена през трансферното лято. Причината беше, че самият поляк обяви, че иска да напусне Байерн Мюнхен.

Баварците обаче не се поддадоха на желанието на голаджията и категорично отхвърлиха всички оферти. Е, Левандовски явно не е бил изненадан, защото сподели, че е бил сигурен, че ще остане на "Алианц Арена" и заради това не е разочарован.

"Имах много оферти от различни клубове. Когато усетих странна клубна политика, реших да говоря открито за офертите", обясни Лева пред полските медии.

"Само че знаех, че каквато и оферта да дойде, отговорът винаги ще бъде: 'Не, не и още веднъж не"

"Не исках някои неща, които имаха общо с мен и Байерн, трябваше да обясня това. Но тук се чувствам добре и не мога да говоря за разочарование, защото съм при един от най-големите клубове в света. Ще продължа да се боря за най-високите цели."

Относно настоящата криза в Байерн, Левандовски сподели: "Сезонът е дълъг и когато влезем във форма, може да изглеждаме дори по-добре от миналите сезони. Ние сме в състояние да играем на най-високо ниво, въпреки че много неща трябва да бъдат подобрени. Ще намерим правилния ритъм."