Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски сподели, че партньорството му с Ариен Робен в атака все още в процес на изграждане и затова не се притеснява от малкия брой пасове, които си разменя с холандеца.

През уикенда баварците надиграха Борусия Дортмунд с 2:1, а полският национал реализира първия гол срещу бившия си тим. Доста от феновете на „жълто-черните“ не се зарадваха от факта, че Левандовски отпразнува попадението, но голаджията разкри причината за действията си.

„Така или иначе бях решил да го направя. Първи ноември е много специален ден. Преди мача си мислех колко хубаво ще е ако вкарам гол за моя татко“, каза Левандовски. „Сега съм още по-щастлив, защото победихме и можех да му посветя попадение в този важен мач.“

„Дали индивидуалната игра на Робен ме тревожи? Не, изобщо. Всички знаем, че Ариен обича да върши всичко сам. Мисля, че с времето нашето партньорство ще се подобрява и ще получавам повече асистенции от него. Разбира се, че той може да подава и повече, но няма смисъл да прекаляваме с реакциите. Ариен е от този тип футболисти, които са много полезни, когато нещата не вървят толкова добре. Неговите самостоятелни пробиви често ни дават инерция в атака. Това е голямо предимство за Байерн“, завърши Левандовски.