Нападателят на Реал Мадрид Робърт Левандовски призова да спрат сравненията с Лионел Меси и Кристиано Роналдо, като настоя, че те тримата са съвсем различен тип играчи.

Полският национал е в сензационна форма от началото на сезона, реализирайки 12 гола в 8 мача от Бундеслигата и общо 15 в първите си 7 мача във всички турнири.

Серията на 27-годишния футболист предизвика сравнения със звездното дуо в Примера дивисион Лео Меси и Кристиано Роналдо, но самият Левандовски заяви, че единствено иска да се фокуриса върху собствената си кариера.

„Те са различни играчи, на различни позиции. Аз също. В Байерн работим в екип. Футболът е отборен спорт и работейки заедно, понякога нещата стават по-лесни за мен. На 27 съм и искам да ставам по-добър, да бележа още голове. Най-добрите ми времена тепърва идват. Надявам се да задържа тази форма възможно най-дълго“, коментира Робърт Левандовски.

„Работя много сериозно във всеки една тренировка. Не мисля за спечелване на Златната обувка. Ако имам този шанс в края на сезона да спечеля приза, тогава ще мисля“, добави още Левандовски.