Отборът на Байерн Мюнхен запази преднината си от 8 точки пред Борусия Дортмунд в Германия с успех с 2:0 над Хофенхайм в 19-я кръг на Бундеслигата, а голмайсторът Робърт Левандовски реализира и двете попадения. Той вече има 19 в актива си, само с едно по-малко от лидера в класацията Пиер-Емерик Обамеянг.

Левандовски вкара в 32-ата и 64-ата минута и вече има 4 гола в два мача за 2016-а година. Така Байерн натрупа 52 точки в челото на класиране в Бундеслигата, а Хофенхайм е предпоследен, 17-и в Германия с 14 точки в актива си и едва една спечелена точка в последните си три двубоя.

Още в 7-ата минута Ариен Робен се освободи добре и стреля, но над гредата на гостите от Хофенхайм. Томас Мюлер пропусна чудесен шанс за попадение в 19-ата минута, а само четири по-късно пак Робен стреля неточно.

Байерн откри в 32-ата минута след като Дъглас Коста пусна към Робърт Левандовски, който направи по-лесното – да реализира за 1:0 в опразнената мрежа на вратата на Хофенхайм.

След почивката Шаби Алонсо също пропусна отлична възможност, след като Оливър Бауман успя да спаси вратата си. Левандовски стреля опасно с глава в 47-ата минута, но стражът на Хофенхайм пак спаси.

Гостите също имаха своя шанс в 56-ата минута, когато Андрей Крамарик стреля край лявата греда на Байерн. Само три по-късно Робърт Левандовски направи нов пропуск, но в 64-ата минута все пак успя да се разпише за втори път. Левандовски овладя след удобен пас и вкара за 2:0.

До край Артуро Видал и Давид Алаба имаха шанс да реализират, но първият удари греда, а вторият стреля край дясната греда на гостите.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS