Новият нападател на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски се надява дебютното му попадение на „Алианц Арена“ да бъде първото от дълга голова серия за клуба.

26-годишният полски национал се намира под сериозен натиск в Германия, след като бележи рядко за баварците след свободния си трансфер от Борусия Дортмунд. При успеха с 4:0 над Падерборн през уикенда таранът реализира едва втория си гол за Байерн.

„Просто трябва да остана спокоен. Знам, че нещата се наредят“, каза Левандовски. „Това ми беше първият гол за Байерн Мюнхен у дома и моментът беше добър. Надявам се това да стане обичайна практика и да вкарвам много голове, с които да печелим всеки мач.“

„Понякога, когато много от атакуващите играчи са контузени, е трудно на терена. Ключът е в това винаги да се играе на пълни обороти. Мисля, че сме в добра форма, а важните мачове тепърва предстоят. Да играя на всеки три дни е добре за мен. Предпочитам за седмица да играя три мача вместо само един. Надявам се да бъдем успешни в Бундеслигата и Шампионската лига“, допълни Левандовски.