Звездата на Байерн Мюнхен Робърт Левандовски подкрепи Юрген Клоп, коментирайки че вярва в успеха му начело на Ливърпул. Полският национал, който вече има 12 гола в Бундеслигата, прекара четири сезона под ръководството на Клоп, преди да подпише с Байерн през 2014-а година.

27-годишният нападател е убеден, че бившият му треньор е намерил перфектния клуб и страна, в която да продължи кариерата си.

В ексклузивно интервю за Goal Робърт Левандовски заяви: „Клопо ще пасне чудесно във Висшата лига. В Ливърпул той може да донесе разликата с позитивното си мислене и работата с играчите. Вярвам, че ще играят наистина добре и ще печелят. Желая му успех и късмет. Знам, че отборът не играе толкова добре в момента, но Клопо определено има идея за това какво иска да направи. Това е възможно най-добрият отбор за него, а и лига – също.“

„Той е страхотен човек“, категоричен бе Робърт Левандовски.

„Той знае, че Висшата лига и Бундеслигата са различни. Той ще прави нещата различно в сравнение с Борусия Дортмунд, защото това са съвсем различни първенства. Чух, че е направил шоу на първата пресконференция, но това е Клоп. Той е много забавен и е отличен треньор, страхотен човек. Мога само да му пожелая успех“, добави още Левандовски.