Тимът на Унион Берлин продължава да опровергава прогнозите в Бундеслигата и след нова победа ще посрещне следващия кръг на пето място в класирането.

В последната среща от 8-ия кръг столичани надвиха Кьолн с 2:1 като гости след решаващо попадение на Макс Крузе в 73-ата минута. Бившият национал на Германия реализира при добавката, след като вратарят спаси битата от него дузпа.

Унион вече има три поредни победи и няма загуба от първия уикенд преди повече от два месеца. В същото време Кьолн вече е в зоната на изпадащите заедно с Шалке 04, като това са единствените отбори без нито една победа досега.

Съставът от Берлин поведе с 1:0 след точен изстрел на Тайуо Ауонии в 27-ата минута. За преотстъпения от Ливърпул нигерийския нападател това е дебютен гол за клуба. Домакините изравниха само девет минути по-късно, когато Елис Скири вкара с глава.

Мачът беше равностоен, но гостите се оказаха по-находчиви. В 73-ата Салих Йозджан фаулира Маркус Ингвартсен в наказателното поле и Крузе застана зад бялата точка. Тимо Хорн отрази удара му, но последва добавка, при която нападателят не сгреши - 2:1 за Унион.