Вратарят на националния отбор на Германия Йенс Леман е на път да провали считания за сигурен трансфер в бившия си клуб Борусия Дортмунд, след като стана ясно, че финансовите му изисквания са прекалено високи.

Леман е резерва в своя Арсенал от началото на сезона и усилено си търси нов отбор, за да запази титулярното си място в националния отбор за Европейското първенство в Австрия и Швейцария.

„Билд” разкрива, че 38-годишният страж е поискал договор до 2009 година, докато от ръководството на Борусия желаеха да подпишат контракт само до края на сезона, тъй като търсят заместник на тежко контузения Роман Вайденфелер.

Само за шест месеца обаче Леман иска да получи невероятната сума от 4 милиона евро, което означава заплата по-голяма от тези на Вайденфелер и резервата му Марк Циглер взети заедно.

В момента шефовете на тима от Дортмунд са замразили всякакви преговори и изчакват промяна да позицията от страна на Леман. През това време обаче те се оглеждат за други варианти, сред които е стражът на Бенфика Ханс-Йорг Бут.