Вратарят на Щутгарт Йенс Леман и бранителят на Борусия Дортмунд Невен Суботич няма да получат наказание за "боксовия двубой", който си спретнаха по време на мача между двата тима през миналия уикенд.

Германската футболна федерация обяви, че няма да разследва инцидента, след който Леман остана с разбита устна в 44-та минута на мача, завършил 1:1.

Инцидентът не бе видян от рефера Хелмут Флайшер, който не го включи в своя доклад за мача, но всичко се видя много ясно по телевизията.

Изявление на ГФФ от днес гласи: "Давайки свободен удар в полза на Щутгарт, реферът се справя със ситуацията. Това не доведе до допълнителни последствия, така че разследването е приключено". Двамата ще могат да играят за своите клубове през уикенда.

Леман заяви: "За 20 години, никой не бе успял да ми счупи челюстта или да ми избие зъб, но този път нещата бяха много близко. Ако аз бях направил нещо такова, щяха да ме накажат за осем седмици. Нямам идея какво тренират тези хора". Суботич пък призна, че е имал контакт с Леман, но допълни, че е отговорил на удара на Леман: "Разбира се, че ударих Леман, но той ме удари пръв. Не беше все едно съм го ударил с 250 км/час. Той пък трябваше веднага да пада на земята".