Бразилският нападател Каюби и австрийският защитник Мартин Хинтерегер са били информирани днес от ръководството на германския Аугсбург, че са свободни да си търсят нови отбори, като това е част от санкциите, които им са наложени. Положителната новина в клуба е, че бившият национален вратар Йенс Леман пристига като помощник-треньор.

Каюби към момента беше ефективно отстранен от тренировките, тъй като закъсня сериозно за началото на зимната подготовка. Хинтерегер пък беше наказан със сериозна финансова глоба, тъй като си е позволил да критикува публично треньора Мануел Баум.

И и за двамата е потвърдено, че ще продължат да тренират отделно от основната група и ще се опитат чрез мениджърите си да си намерят нови отбори до четвъртък, когато затваря януарския трансферен период.

От днес пък в Аугсбург вече работи Йенс Леман, който е бил помощник на Арсен Венгер в Арсенал. Той ще бъде част от екипа от четирима души на Баум, който се опитва да вдигне отбора след поредицата от лоши резултати, сринали ги до 15-о място в класирането.

Като състезател Леман се наслаждаваше на дълги периоди в Шалке'04, Борусия (Дортмунд), преди да отиде в Арсенал.

"За мен в момента, в който бях в Арсенал, най-важното беше да остана лоялен, заяви Леман. Сега съм щастлив, че Аугсбург ми подаде ръка и ще дам отново всичко от себе си."/БТА