Легендарният вече бивш треньор Отмар Хитцфелд призова настоящия наставник на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола да не си тръгва от "Алианц Арена". Испанецът има договор само до края на сезона и все още не го е подновил. 

Той има срок до края на годината да даде отговор на предложението на клубното ръководство. Ако не го стори, ще стане апетитна хапка за редица водещи европейски клубове, които искат да сменят треньорите си. 

Но според Хитцфелд най-правилното нещо, което Пеп може да направи, е да обвърже бъдещето си с баварците, които е повел към поредната им титла, та дори и краткосрочно.

"Една година удължаване на договора ще проработи перфектно за Гуардиола и той трябва да го направи. В началото на работата на един треньор, такава опция е обида, но след три години начело, просто е перфектното решение."

"Той вече преобрази Байерн и плодовете от феноменалната му работа се виждат. Ако преподпише за една година, това ще даде свобода и на двете страни, като едновременно с това, те ще имат и сигурност", сподели Хитцфелд пред "Билд".