На 18 август представител на Шалке 04 ще трябва да се яви в регионалния съд в Есен, където ще бъде разгледано дело, заведено срещу клуба от хърватския „лечител” Ясмин Мехмедович. Гуруто съди Шалке за неизплатена сума в размер на 47500 евро за психологическа помощ, която включва и водата на играчите…

Но какво общо има Мехмедович с Шалке биха се запитали привържениците на „кралскосините”. През сезон 2008/2009 тогавашният треньор Фред Рутен и бившият мениджър Андреас Мюлер решават да заложат на необичайните услуги на лечителя.

Мехмедович твърди, че чрез психическо влияние е зареждал с енергия водата за пиене на играчите преди техните мачове. Преди и по време на двубоите, футболистите пиели от „чудодейната вода” дори без да подозират за методите на Мехмедович.

Едва сега обаче се разбира за случилото си, а пресаташето на Шалке Оливер Греф потвърди: „Господин М. съди клуба за обещетение за психологическа помощ на играчите на Шалке 04”.

Мениджърът на клуба Хорст Хелт не скри изненадата си от новината: „Бяхме много изненадани от това. Повече не мога да кажа, защото това е висящо дело”.

Чудодейната вода в крайна сметка така и не помогна на Рутен и Мюлер, които през март 2009-а бяха уволнени.