Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам не изглежда много обезпокоен от ситуацията около новия договор на треньора Хосеп Гуардиола. Контрактът на испанеца изтича в края на сезона, а дотук още не са водени разговори за продължаването му.

Това постоянно предизвиква шум около 44-годишния специалист, който е силно желан от Манчестър Сити. Испанецът изглежда ще изведе баварците до трета поредна титла от 2013 насам, когато пое кормилото на германския гранд.

„Ако Гуардиола си тръгне, ние ще вземем друг велик треньор“, заяви Лам. „Просто трябва да изчакаме и да видим как ще се развие ситуацията.“

Самият Лам също трябва да мисли за бъдещето си, тъй като неговият договор с клуба изтича през лятото на 2018 година. 32-годишният футболист вече обяви, че тогава ще сложи края на кариерата си, но още не е решил в кое поприще ще продължи. „Не съм говорил с Байерн, но със сигурност няма да играя отвъд 2018 година. Мога да работя или в клуба, или в германската футболна федерация. Имах 10 чудесни години в националния тим. Така че и това е възможно. Не желая обаче да работя в други клубове“, добави Лам.