Отборът на РБ Лайпциг надви с 3:1 Аугсбург в двубой от 17-и кръг на Бундеслигата. Гостите шокираха с откриващо попадение на Флориан Нидерлехнер в 8-ата минута, но през втораат част Лайпциг се съвзе и промуши цели 3 попадения, дело на Конрад Лаймер, Патрик Шик и Юсуф Поулсен.

Двубоят започна ударно, като още в 8-ата минута гостите шокираха и откриха резултата чрез Флориан Нидерлехнер. Той овладя перфектно прехвърлящо центриране на Марко Рихтер и бързо нанесе своя удар, извеждайки Аугсбург напред. Съдията прецени, че трябва да прегледа ситуацията с помощта на ВАР, за да се увери, че няма засада и след като това стана факт, попадението бе зачетено.

Голът само разгневи Лайпциг, който се впусна мощно в атака и само в следващите няколко минути пропусна обещаващи възможности за попадение. Първо Дайо Упамекано уцели напречната греда, а след това изстрелът на Патрик Шик бе изчистен в последния момент от съперников защитник. 

Последва нов опит на Шик, който се възползва перфектно от празното пространство, което му бе оставено, но не можа да преодолее стража Томаш Кубек, който се намеси решително. 

В края на първата част Кристофър Нкунку също бе близо до отбелязването, но отново Кубек бе героят, който запази аванса на своите. 

През втората част обаче Кубек не бе достатъчен, за да спре противниковата атака. 

В 68-ата минута Конрад Лаймер възстанови равенството, след като се измъкна зад защитата на Аугсбург и стреля от границата на наказателното поле, оставяйки Кубек безпомощен. 

Играта отново бе прекъсната от свирката на съдията заради съмнения за нарушение в атака. След преглед с ВАР обаче голът бе зачетен. 

В 80-ата минута Лайпциг се добра до пълния обрат, след като Нкунку центрира фантастично от ъглов удар и топката достигна до Шик, който я засече перфектно и я заби с глава във вратата на Аугсбург. 

В последната минута от редовното време "биковете" осигуриха победата си, забивайки трето попадение. Тимо Вернер надхитри вратаря и подаде на Юсуф Поулсен, който бе на толкова чиста позиция, че му оставаше само да чукне топката в опразнената мрежа. 

Така Лайпциг остава на лидерската позиция със своите 37 точки, а Аугсбург е в златната среда на таблицата - 10 място с 23 пункта.