РБ Лайпциг победи Шалке 04 с 3:1 в директния сблъсък за второто място в Бундеслигата. „Кралскосините” зимуваха на втората позиция в класирането, но с успеха Лайпциг изпревари своя съперник. Байерн Мюнхен пък по този начин увеличи още аванса си през втория, който в момента е 13 точки.

Двубоят на „Ред Бул Арена” бе доста по-равностоен от това, което казва резултатът, но домакините бяха тези, които успяха да реализират положенията си.

Преди да започнат с головете обаче и те пропуснаха голям шанс, след като Жан-Кевин Огустен пропиля дузпа, отсъдена за нарушение на Бенжамен Стамбули в наказателното поле. Ралф Ферман се намеси при изпълнението на нападателя, но и той нямаше какво да направи в 41-ата минута, когато изстрел на Наби Кейта рикошира в главата на Налдо и направи топката непсасяема за стража.

В 50-ата минута Марсел Забитцер бе близо до удвояването, но изстрелът му нацели левия страничен стълб. 5 минути по-късно гостите изравниха. Даниел Калиджури центрира от фаул, а отбраната на Лайпциг бе оставила Налдо сам. За бразилеца не бе проблем да засече с глава и да реализира четвъртото си попадение от началото на сезона.

В следващите минути Шалке бе по-добрият отбор на терена, но в 69-ата минута РБ отново излезе напред. Конрад Лаймер открадна топката след лош пас на Налдо, направи двойно със Забитцер, след което подаде към Тимо Вернер, който пък промуши топката за 2:1.

Само 2 минути по-късно Лайпциг реши всичко с трети гол. Вернер този път бе асистент като отдясно подаде към Брума, а португалецът с мощен изстрел оформи крайното 3:1.