Националният отбор на Полша допусна късен гол при равенството 2:2 срещу Германия в контрола в Гданск и пропусна възможността да запише първа победа в историята си срещу Бундестима.

Домакините, които са съорганизатори на Европейското първенство догодина заедно с Украйна, на два пъти повеждаха в резултата с голове на футболисти играещи в Бундеслигата и по-конкретно за шампиона Борусия Дортмунд, но не успяха да удържат предимството си.

Възпитаниците на Йоаким Льов имаха превъзходство преди почивката, но роденият в Полша нападател Мирослав Клозе на два пъти, Андре Шюрле и Марио Гьотце пропуснаха добри възможности.

Домакините поведоха в резултата десет минути след почивката. Дариуш Дудка нахлу в наказателното поле, преодоля вратаря Тим Вийзе, който го повали на тревата, но топката отскочи към Роберт Левандовски и той отблизо я прати в празната врата.

Германия изравни в 68-ата минута, когато Томас Мюлер беше фаулиран в пеналта от Аркадиуш Гловацки и Тони Кроос реализира отсъдената дузпа.

Десетина минути преди края Гловацки получи втори жълт и червен картон след грубо нарушение.

Въпреки че останаха с човек по-малко на терена, поляците отново успяха да поведат. В 89-ата минута Вийзе спъна Павел Брожек в наказателното поле и Якуб Блашчиковски стреля точно от бялата точка за 2:1.

В типичния си стил Германия, който стана първият отбор от квалификациите, осигурил си участие на Евро 2012, не се предаде и стигна до равенството. В четвъртата минута на даденото от съдията продължение роденият в Бразилия нападател Джеронимо Какау направи 2:2 след асистенция на Томас Мюлер.