След мачовете от 33-ия кръг на Втора Бундеслига вече са официално ясни и двата изпадащи отбора - Магдебург и Дуисбург. "Зебрите", които в началото на сезона бяха водени от Илия Груев, допуснаха поражение с 3:4 от Хайденхайм.

И победа нямаше да запази шансовете заради успеха на Инголщад с 3:0 над Дармщад, но това не попречи на пресата в Германия да обърне внимание на куриозния автогол на Дъстин Бомхойер в 58-ата минута.

7 минути по-рано Бомхойер бе вкарал за 2:2, но след това помрачи хубавия момент с безумен автогол. Оставен абсолютно необезпокояван, на метър от вратата Бомхойер заби топката с глава в собствената си врата.

До края на мача паднаха още две попадения, но направеното от защитника според германските сайтове описва най-добре сезона на Дуисбург.

Иначе Инголщад постигна нещо забележително, побеждавайки в последните си четири мача. По този начин баварският отбор си осигури минимум участие в мача бараж за оставане във Втора Бундеслига. В последния кръг дори Инголщад има шанс да се пребори за директно спасение, ако изпревари намиращия се на две точки по-нагоре отбор на Зандхаузен.