Нападателят на Шалке и германския национален отбор по футбол Кевин Курани се закани да бъде по-хладнокръвен пред противниковата врата. Футболистът на „кралско-сините” и неговият колега в Байерн – Мирослав Клозе, ще водят атаката на Бундестима в европейската квалификация с Уелс тази вечер.

„Много е жалко, че имаме толкова контузени. Но поне по този начин други момчета могат да се изявят. На „Уембли”, когато победихме Англия с 2:1, показахме, че и ние си имаме достатъчно качества”, каза Курани пред германския таблоид „Билд”.

Нападателят сподели, че иска да бъде много хладнокръвен пред вратата на противника и да реализира положенията си. „Това зависи от опита, който даден играч е натрупал. Но може и да се постигне с много тренировки. За целта трябва да стрелям често към вратата по време на заниманията”, коментира Курани.

Запитан, дали Бундестимът ще се представи перфектно срещу Уелс, нападателят на Шалке каза: „Перфектно сигурно не. Ние искаме обаче да постигнем голям успех. Възможно е да победим в Кардиф, въпреки че ни липсват основни играчи”.